Hogyan telepítjük a dézsafürdőt?

Hogyan telepítjük a dézsafürdőt?

dézsafürdő szállítás

Mi a probléma?

Előfordul, hogy egy dézsafürdő vásárló azért aggódik, hogy a kertjében túl bonyolult a terep.

Szintkülönbség, lépcső, szűk helyeken kell elfordulni, kerítésen kell átemelni stb. így azért aggódik, hogyan tudjuk telepíteni a hátsó kertjében az üvegszálas fürdődézsát. (Volt már olyan, hogy helikopter bérlésen gondolkodtam 🙂 )

Szerencsére az üvegszálas dézsafürdő könnyebb, mint a hagyományos fa dézsafürdő, így a szállítása is egyszerűbb.

Összességében nincs lehetetlen, csak idő és kitartás kérdése és mi igyekszünk minden helyzetet megoldani.

Utánfutós megoldás

A helyszínt általában kis utánfutóval közelítjük meg. A futó annyira könnyű, ha esetleg autóval nem lehet közel tolatni a helyszínhez, akkor kézből is lehet irányítani az utánfutót és közelebb tolni, hogy minél kevesebbet kelljen cipelni a dézsafürdőt. Ha esetleg dombra kellene feltolni, vagy nincs elég hely a futónak, akkor van egy három kerekű hordozónk, arra helyezzük a fürdődézsát és azt könnyebben lehet tologatni.

utánfutó dézsafürdő

Előfordult már olyan, hogy a dézsafürdőt nagyon kanyargós lépcsőn kellett levinni. Hiába nem nehéz (kb 100-120 kg) mégis egy kanyargós lépcső nem ad elég lehetőséget arra, hogy kellőképpen megfogjuk a dézsát, ezért a fürdődézsát elemeire szedjük. Külön visszük a dézsatestet és külön a lambéria burkolatot. Szükség esetén a lambéria burkolatot is szétszedjük, így nem kell mindenhol meglennie a 2m-nek. (A dézsatest elfordítva átlósan azért férjen be, de tapasztalataink szerint egy kétszárnyú ajtón befér)

dézsafürdő keret
szigetelt üvegszálas fürdődézsa

A dézsafürdő külső átmérője 2m, vagyis végig vízszintesen akkor tudjuk a helyére vinni, ha mindvégig megvan a 2m szélesség az udvaron. Ha valahol az udvar beszűkül (fa, melléképület, kerítés stb. miatt) akkor el kell fordítani élére. A dézsafürdő magassága 112 cm, vagyis élén szállítva 112 cm széles útvonalra van szükség. Ha az útvonalon jobban beszűkül, mint 112 cm, akkor át kell emelni az akadályon…  vagy ott öntjük meg a dézsát a hátsó kertben 🙂

Ha azért aggódsz, hogy hozzád biztos nem tudjuk bevinni a dézsafürdőt, hívj fel, küldj képeket a helyszínről és mi megpróbáljuk a lehetetlent.

Mindenkinek jár a wellness élmény. 

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?