Balos, vagy jobbos kályha kell a fürdődézsához?
dézsafürdő tükörinox kályha

Balos, vagy jobbos kályha kell a fürdődézsához?

              Igérem nem lesz köze ennek a blogbejegyzésnek a politikához.

Ha eldöntöttük, hogy milyen színű fürdődézsát szeretnénk vásárolni, még az is eldöntendő kérdés, hogy balos, vagy jobbos kályhát válasszunk a fürdődézsához. A dézsafürdő kör alakú, tehát abból nincs balos, vagy jobbos, mert körbe forgatható, viszont a kályha lehet jobbos, vagy balos attól függően, hogy a rakodó nyilás baloldalán, vagy jobb oldalán helyezkedik el a dézsafürdő.

A legegyszerűbb, ha elképzeljük, hogy szemben állunk a fürdődézsával és ilyenkor hol helyezkedjen el a kályha? A fürdődézsa melyik oldalán? (Úgy, hogy a kályha rakodó nyilása velünk szembe nézzen).

Ha a fürdődézsa bal oldalán kell legyen a kályha, akkor “balos” kályha kell nekünk. Ha a fürdődézsa jobb oldalán helyezkedik el a kályha, akkor “jobbos” kályhát kérjünk.

Ez a kérdés a helyszíntől függ, hol tároljuk a tüzifát? Honnan lehet könnyebben megközelíteni és pakolni a kályhát? Nyilván az esztétika is fontos 🙂 

És fontos a biztonság is. Hova helyezzük a dézsafürdő kályhát, hogy “ne legyen útban”, vagyis véletlenül se kapaszkodjon meg valaki a forró füstcsőbe, mert az égési sérülésekhez vezethet. (A kályha nem forró, mert vízköpenyes, max 42 fokos lehet, viszont a rakodó nyilás ajtaja és a füstcső nagyon forró).

Mutatok dézsafürdő példát jobbos és balos kályhás kivitelben:

Fürdődézsa balos kályhával

dézsafürdő tűkörinox kályha

Fürdődézsa jobbos kályhával

fürdődézsa jobbos kályhával

Az oktogon dézsafürdőhöz nagyobb teljesítményű kályhát adunk. Itt olvashatóak a kályha paraméterek:

dézsafürdő kályha paraméterek

Ugye nem is volt olyan nehéz. Most már a fürdődézsa megrendelőben ki tudod választani, hogy balos, vagy jobbos kályhával kéred a fürdődézsádat.

További szép napot kívánok!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?