Hogyan engedjük le a vizet a fürdődézsából?

Hogyan engedjük le a vizet a fürdődézsából?

Egyszerű kérdésnek tűnik, viszont mégis van akinek fejtőrést okoz, hogy hogyan engedjük le a vizet a fürdődézsából?

Az üvegszálas fürdődézsa tervezéskor különösen figyeltünk erre, hogy a legegyszerűbben tudjuk szabályozni, kiengedni és elvezetni a vizet.

A dézsafürdőnk leeresztő evolúciója messzire vezet. A dézsafürdő esetében olyan elemre van szükség, ami bírja a szélsőséges időjárás viszontagságokat, hideget, meleget, akár 50 C fok különbségeket -10C és 40 C fok  között, vagy akár magasabb hőmérsékletet is, mivel volt olyan dézsafürdő tulajdonos, aki 55 fokra fűtötte fel, télen a Mátrában.

Kezdtük klikk-klakkos megoldással, viszont kiderűlt, hogy ez a konstrukció nem bírja a szélsőséges időjárás viszontagságait. 

Utána műanyag lefolyóval kisérleteztünk, de kiderült, hogy ez sem hosszú távú megoldás, így az inox rozsdamentes lefolyó mellett döntöttünk.

fürdődézsa leeresztés
dézsafürdő lefolyó

A fürdődézsa oldalán, alól a kályha kivezetés alatt, belső colos menetes csap található, amihez tömlő átalakítóval bármilyen tömlő rácsatlakoztatható.

A tömlő segítségével pedig messzebbre tudjuk vezetni a fürdődézsa vizét, így nem lesz sár az udvarunkon.

Fontos, hogy használjunk teflonszalagot, vagy kendert, amikor összeillesztjük a csapot az átalakítóval és a fürdődézsával.

A 2m-es átmérőjű üvegszálas fürdődézsát körülbelül 1.3 m3 víz feltölti, ezért egy vízcsere a fürdődézsában nem vesz fel sok időt.

Mivel kevés víz van benne, ezért a felfűtése is hatékony és gazdaságos.

 

Reméljük, hogy ez a megoldás elnyerte tetszésedet és most már te is tudod, hogy mostantól nem macera a fürdődézsában a vízcserélés.

a fürdődézsázás élmény
a fürdődézsázás élmény

Vélemény, hozzászólás?