A dézsafürdő jótékony hatásai
bézs üvegszálas dézsafürdő

A dézsafürdő jótékony hatásai

bézs üvegszálas dézsafürdő

A dézsázás nagyszerű módja annak, hogy egy hosszú nap után lazíts kicsit, de tudtad, hogy számos egészségügyi előnnyel is járhat? A stressz csökkentésétől az izomfájdalmak enyhítésén át, a mentális egészséged megőrzéséig. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a dézsafürdők előnyeit, és javaslatokat adunk a használatukra vonatkozóan.

Stresszcsökkentés

A dézsázás egyik legnagyobb egészségügyi előnye a stressz csökkentő hatása. A meleg víz és a só ellazítják az izmokat és megnyugtathatják az elmét, elősegítik az ellazulás érzését és csökkentik a stresszt. A dézsafürdőzés nagyszerű módja annak, hogy lefekvés előtt segítsen a stressz levezetésben.

Izomfájdalomcsillapítás

A dézsafürdő az izomfájdalmak és -merevség enyhítésére is kiváló. A meleg víz elősegítheti az izmok vérellátásának fokozását, ami csökkenti a gyulladást és elősegíti a gyógyulást. 

Alvás javulás

Ha alvászavaraid vannak, egy forróvizes ázás lehet az, amire szükséged van. A dézsázás relaxációs és stresszcsökkentő előnyei elősegíthetik a jobb alvást. Ha lefekvés előtt megmártózol a meleg, sós vízben, az megnyugtathatja az elmét és ellazíthatja az izmokat, megkönnyítve az elalvást.

A sós vizű pezsgőfürdő számos előnyt kínál a bőr számára, többek között:

Hámlasztás: A sós víz segíthet a bőr hámlasztásában, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és simábbá, puhábbá teszi a bőrt.

Javított hidratálás: A sós víz segíthet a bőr hidratálásában, puhává és rugalmassá téve azt.

Csökkentett bőrállapotok: A sós víz segíthet csökkenteni az olyan bőrbetegségek tüneteit, mint a pikkelysömör, az ekcéma és az akné, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően.

Javaslatok a dézsafürdő használatához

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a dézsádból, és maximalizáld annak egészségügyi előnyeit, íme néhány javaslat a használatára vonatkozóan:

A dézsa víz ideális hőmérséklete 37-39 fok között van, nyáron a 35 fok ajánlott.

Maradj hidratált. A kiszáradás elkerülése érdekében fontos, hogy sok vizet igyunk dézsázás előtt, alatt és után.

Legyen óvatos, ha egészségügyi problémád van, például magas vérnyomás, cukorbetegség vagy szívbetegség. Fontos, hogy tájékozódj a lehetőségeidről, mielőtt belekezdenál a dézsázásba. 

És, hogy miért éri meg otthonra beszerezned egy dézsát? 

– Akkor használod, amikor csak akarod.

– Nem kell sorba állnod érte. 

– Te állítod be, hogy milyen meleg legyen a víz, hiszen a szállásadók ott csökkentik költségeiket, ahol csak tudják, ez alól a víz hőmérsékletének csökkentése sem kivétel.

– Nem kell méregdrága hétvégékre befizess, hogy dézsázni tudj.

– Ez egy egyszeri beruházás, mely hosszú évek múltán is kifogástalan állapotban lehet megfelelő karbantartással.

Vélemény, hozzászólás?